Varna24.bg. Радвам се, че , това е една дългогодишна мечта и

...
Varna24.bg. Радвам се, че , това е една дългогодишна мечта и
Коментари Харесай

Красимир Вълчев във Варна: Сега е забранено да се казва, че в последните 12 години се е случило нещо хубаво!

Varna24.bg . 

" Радвам се, че, това е една дългогодишна фантазия и идея на българската академична общественост, на антарктическата експедиция, която се случи с помощта на ангажираността на предходното държавно управление с министър председател. Бяха отпуснати 2 млн.лв., беше открит подобаващият транспортен съд, който занапред ще бъде построен като научноизследователски, ще бъде употребен за изследвания в Черно море. 

Сега е неразрешено да се споделя, че в последните 12 години се е случвало нещо хубаво. Затова желая да напомня, че близо 100 млн.лв. бяха отпуснати през тези години за научни стратегии и за обектите ни от националната научна инфраструктура. Базата ни в Антарктида, това е стратегически обект, който ще бъде интегриран в европейските научни инфраструктури. Четирикратно увеличихме средствата за българската научна експедиция, беше призната национална стратегия за проучване на Антарктида. Там стартира създаване на научна лаборатория към нашата база, ние сме една от 29-те страни, които имат наличие там. 

В последните години бяха построени 12 центъра за върхови достижения и пълномощия.

Много неща се случиха и в областта на образованието в последните години. Надграждането беше вследствие позитивното икономическо развиване и поради това, че образованието беше изведено като народен приоритет. С 2 милиарда лева.  бяха увеличени  разноските за обучение. В последните години имахме растеж на Брутният вътрешен продукт, който докара до увеличение разноските за обучение и просвета. 

Нищо не чуваме от новото ръководещо болшинство за обучение, явно не им е приоритет. Други неща са им приоритет, тези, с които са се заигравали политически и имат в този момент да регистрират.  Нямаме потребност от един милион таблети, имаме потребност от един милион други неща в образованието. 

Най-важният фактор в системата на образованието е квалифицираният и стимулиран преподавател. Важно е, чисто краткосрочно, да се случи имунизацията, да има осведомителна акция. Имаме министър на опазването на здравето, който споделя, че не е уверен в качеството на имунизациите, това е антиваксерска стратегия. 

Всички разбори демонстрираха, че присъственото образование е безалтернативно. Дистанционното обучение води до просветителни дефицити, обездвижване измежду децата, психическо натоварване,  проблеми с очите, десоциализация. Загубата няма по какъв начин да бъде избегната, в случай че нямаме присъствено образование, а това може да се случи, единствено в случай че всички се имунизират ", разяснява. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР